Svobodní: Státní rozpočet se schodkem je nepřijatelný

Každý řádný hospodář ví, že v době nadbytku je potřeba myslet na horší časy.

Ministr financí Pilný ve své řeči poslancům při uvedení státního rozpočtu pro rok 2018 v 1. čtení opakovaně zmínil jednoznačné náznaky přehřívání ekonomiky (nedostatek pracovních sil, výkon ekonomiky nad potenciálem apod.). Navzdory tomu, že se evidentně nacházíme na vrcholku hospodářského cyklu a před námi je tedy očekávaný pokles ekonomiky, je státní rozpočet navrhován s deficitem 50 miliard korun.

Omezení zejména provozních výdajů ze strany vlády by ekonomice v současné chvíli jedině prospělo. Jistá redukce státní byrokracie by mohla uvolnit pro trh práce nadbytečné úředníky, kteří mnohdy existují jen pro vytváření nových omezení a příkazů svazujících občany naší země.

Svobodní považují předložení návrhu rozpočtu České republiky pro rok 2018 se schodkem 50 mld. za zcela nezodpovědné. Tímto rozpočtem dluh každého z nás vzroste o cca 5 tisíc korun. Ty dluhy jednou budeme muset zaplatit.

S rozhazovačnými správci by řádný hospodář vyběhl. Přesně to bychom měli učinit my, občané České republiky.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Svobodní v médiích: o nové vládě a komunálních volbách

Články, zmínky a citace od 20. do 27. 6. Novináře zaujal názor Tomáše Pajonka na novou vládu, hodně rezonovala komunální politika a nadcházející volby.

Svobodní v médiích: alternativa EU, ochrana zvířat a zprávy z regionů

Články, zmínky a citace od 13. do 20. 6. Novináři se zajímali o pracovitost europoslanců, ochranu zvířat a hlavně o komunální dění a vznikající koalice Svobodných.

Svobodní v médiích: plastové příbory, přípravy na volby a radní za Svobodné v Praze 3

Články, zmínky a citace od 6. do 13. 6. Diskuse o plastových příborech, komentáře k dění ve Svobodných a hlavně aktuality z regionů a komunálních voleb.

Svobodní v médiích: průzkum, Robinson, restituce i dění v regionech

Články, zmínky a citace od 30. 5. do 6. 6. Svobodní byli vidět na demonstraci, řešily se církevní restituce i případ Tommy Robinson. A Svobodní byli vidět i v regionech..

Schodkový rozpočet je nepřijatelný, Svobodní doporučují vládě šetřit

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět