Svobodní: Státní rozpočet se schodkem je nepřijatelný

Každý řádný hospodář ví, že v době nadbytku je potřeba myslet na horší časy.

Ministr financí Pilný ve své řeči poslancům při uvedení státního rozpočtu pro rok 2018 v 1. čtení opakovaně zmínil jednoznačné náznaky přehřívání ekonomiky (nedostatek pracovních sil, výkon ekonomiky nad potenciálem apod.). Navzdory tomu, že se evidentně nacházíme na vrcholku hospodářského cyklu a před námi je tedy očekávaný pokles ekonomiky, je státní rozpočet navrhován s deficitem 50 miliard korun.

Omezení zejména provozních výdajů ze strany vlády by ekonomice v současné chvíli jedině prospělo. Jistá redukce státní byrokracie by mohla uvolnit pro trh práce nadbytečné úředníky, kteří mnohdy existují jen pro vytváření nových omezení a příkazů svazujících občany naší země.

Svobodní považují předložení návrhu rozpočtu České republiky pro rok 2018 se schodkem 50 mld. za zcela nezodpovědné. Tímto rozpočtem dluh každého z nás vzroste o cca 5 tisíc korun. Ty dluhy jednou budeme muset zaplatit.

S rozhazovačnými správci by řádný hospodář vyběhl. Přesně to bychom měli učinit my, občané České republiky.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Svobodní v médiích: o EU, kvótách a dotacích i zprávy z regionů

Články, zmínky či citace 6. – 13. prosince 2017. Slyšet bylo o nových místopředsedech a také o Martinovi Novákovi ze Zubří, který nedá místní radnici spát.

Svobodní: Pane Babiši, ukažte se

Svobodní: Státní rozpočet se schodkem je nepřijatelný

Svobodní v médiích: noví místopředsedové, dění v EU a zprávy z regionů

Články, zmínky či citace 29. listopadu – 6. prosince 2017. Kompletní vedení strany, evropské daně nebo referendum v Zubří. To na Svobodných zaujalo novináře.

Alternativy Evropské unie – konference EFDD

Náš současný europoslanec Jiří T. Payne a bývalý europoslanec Petr Mach vystoupí 14. prosince v Praze na konferenci Alternativy Evropské unie. Budou diskutovat s poslancem ODS Václavem Klausem ml., s politologem a publicistou Petrem Robejškem (mentor Realistů) i s vámi.

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět