Svobodní: Státní rozpočet se schodkem je nepřijatelný

Každý řádný hospodář ví, že v době nadbytku je potřeba myslet na horší časy.

Ministr financí Pilný ve své řeči poslancům při uvedení státního rozpočtu pro rok 2018 v 1. čtení opakovaně zmínil jednoznačné náznaky přehřívání ekonomiky (nedostatek pracovních sil, výkon ekonomiky nad potenciálem apod.). Navzdory tomu, že se evidentně nacházíme na vrcholku hospodářského cyklu a před námi je tedy očekávaný pokles ekonomiky, je státní rozpočet navrhován s deficitem 50 miliard korun.

Omezení zejména provozních výdajů ze strany vlády by ekonomice v současné chvíli jedině prospělo. Jistá redukce státní byrokracie by mohla uvolnit pro trh práce nadbytečné úředníky, kteří mnohdy existují jen pro vytváření nových omezení a příkazů svazujících občany naší země.

Svobodní považují předložení návrhu rozpočtu České republiky pro rok 2018 se schodkem 50 mld. za zcela nezodpovědné. Tímto rozpočtem dluh každého z nás vzroste o cca 5 tisíc korun. Ty dluhy jednou budeme muset zaplatit.

S rozhazovačnými správci by řádný hospodář vyběhl. Přesně to bychom měli učinit my, občané České republiky.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Svobodní: Koho podporujeme a doporučujeme ve 2. kole senátních voleb

Čeněk: Navrhuju sníst psy

Nenajde se pravděpodobně mnoho z nás, kdo bychom neznali hru Divadla Járy Cimrmana „Dobytí severního pólu“ a v ní jednu z velmi úsměvných scének, kdy vedoucí výpravy navrhne sníst psy, které nemají. Navzdory tomu, že scénka je letitá, tak i dnes si v ní dokážeme najít podtextové sdělení o nedorozumění a záměru dvojsmyslného výkladu, stejně jako u informací plynoucích od vedení našeho státu směrem k nám.

Pajonk: Děkuji Svobodným za nasazení a voličům za hlasy

Vážení členové a příznivci, komunální volby jsou za námi. Obrovský dík za vaše nasazení – ať už bylo úspěšné, či nikoliv. Pro svůj názor a politiku jste udělali asi 1000x více, než kdybyste psali ironické komentáře o vládě na facebooku, nebo brblali u piva.

Pajonk: Žádám vás o podporu Svobodných kandidátů

Předseda Strany svobodných občanů Tomáš Pajonk se rozhodl požádat veřejnost o podporu Svobodných kandidátů. „Co se totiž počítá, je pouze a jenom vhozený hlasovací lístek do urny. Pokud chcete, abychom rostli a byli vidět a slyšet, potřebujeme vás. Víme, že nejsme dokonalí, nejsme vypulírovaní marketingoví kandidáti, přesto, či spíše právě proto, vám budeme prospěšní.“

Michal Molek – ředitel ZŠ o školství, politice a volbách

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět