Svobodní: přistoupení k fiskálnímu paktu EU je velká chyba

Témata:

Svobodní považují přistoupení k fiskálnímu paktu EU za velikou chybu. Dosud všechny vlády, které byly k přistoupení „nuceny“, odolaly těmto nebezpečným pokusům.

Ačkoli premiér v demisi říká, že euro odmítá, je přistoupení k fiskálnímu paktu jednoznačně přiblížením k přijetí společné měny. Navíc fiskální pakt znamená předání kontroly nad národním rozpočtem do rukou bruselské byrokracie

Svobodní prosazují zákon o vyrovnaném rozpočtu na národní úrovni.

Svobodní odmítají předávání národních pravomocí na nadnárodní úroveň.

Svobodní prosazují zachování české koruny a chtějí vyjednání výjimky z povinnosti přijmout euro.

Svobodní vyzývají vládu v demisi, aby se zdržela tak zásadních kroků, protože jako vláda bez důvěry nemá mandát přijímat rozhodnutí, která ovlivní osud země na desetiletí dopředu.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Před fiskálním paktem EU varovali Svobodní už v minulosti.

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Filozof Miloslav Bednář se vyjádřil k brexitu v pořadu Pro a proti

Zálom: Další výmysly o Evropské unii?

Ekonomická celebrita Tomáš Sedláček se nedávno vyjádřila, že „EU je narozdíl od Británie jednotná a narozdíl od USA funkční.“ Dodala také, že po brexitu „Británie bude méně suverénní“.

Pilc: Pokrytectví unijních dotačníků

EU uvalila cla na dovoz elektrokol z Číny. Evropský svaz opět „chrání“ spotřebitele před „příliš“ levným zbožím a snižuje tak lidem jejich životní úroveň.

I před minulými volbami byly upozaďovány strany s realistickým pohledem na vývoj v EU. I z přehledu výstupů jednotlivých poslanců v Evropském parlamentu je zřejmé, že jediným hlasem občanů, kteří nechtějí být řízení z Bruselu, je hlas poslanců zvolených za Svobodné.

Stejně jako před parlamentními, senátními i prezidentskými volbami, tak i před volbami do Evropského parlamentu se objevují průzkumy, které předpovídají, která strana vyhraje. Data z průzkumů ze všech členských zemí Evropské unie publikuje pravidelně Eurobarometr, který shromažďuje evropská výzkumná šetření. Podle současných dat mají evropské volby v Česku, které se uskuteční 24. a 25. května 2019, jasného favorita.

Pokorný: Vyrovnaný rozpočet je samozřejmostí