Svobodní: O kouření má rozhodovat majitel restaurace, ne poslanec nebo soud

Úplný zákaz kouření v restauracích bohužel nadále platí. Ústavní soud jej neshledal protiústavním a vznik kuřáren neumožnil.

Ve vězení lze očekávat omezení některých práv pachatelů trestných činů. Je to zcela logické. Svobodní však nepovažují Českou republiku za vězení, kde by občané měli být dozorováni a omezováni na základních právech.

Rozhodnout, zda v restauraci bude, či nebude dovoleno kouřit, je výsostným právem majitelem restaurace. Stejně tak je výsostným právem každého zákazníka, zda do restaurace, kde se kouří, vstoupí a bude užívat tamních služeb. Zákaz kouření sebou přinesl zánik mnoha hospod, snížený výstav piva, zvýšené náklady některých obcí (které je pro zachování restauračního zařízení v obci začaly dotovat), zvýšené náklady na úklid veřejných prostranství (když jsou kuřáci nuceni kouřit na ulicích), nepohodlí občanů bydlících v okolí restaurace (zvýšený hluk na ulicích).

Zákaz kouření v restauracích s pseudoodůvodněním, že se jedná o ochranu zdraví zaměstnanců (kteří si také mohou svobodně rozhodnout, zda budou či nebudou v daném provozu pracovat) odmítáme.

tiskový mluvčí strany Svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Zálom: Babišova vláda s podporou bolševiků. Logické završení vývoje

Před pár hodinami byla jmenována nová vláda Andreje Babiše, tentokrát s reálnou šancí na získání důvěry. Je to první vláda po Listopadu, která se zcela nepokrytě opírá o podporu komunistů.

Pajonk: Nová vláda – prohra svobody a výhra státního dohledu

Jako předseda liberální strany, pro kterou je cílem malý stát s vysokou svobodou a nízkými státními intervencemi do života jednotlivců a firem, prostě nemůžu mít radost z nově vznikající vlády. Jako drzost pak vnímám to, že vláda vedená donašečem StB a opřená o KSČM je jmenována v den, kdy si připomínáme popravu Milady Horákové komunisty.

Zapletal: Politik, učitel nebo rodič?

Je nejvyšší čas co nejvíce oddělit základní školství od obcí a státu. Ředitelé škol musí mít konečně dostatečné pravomoci a samostatnost. Neměli by být omezování lidmi, kteří školství příliš nerozumí, ale protože jsou právě u korýtka, kecají do něj.

Zálom: Alespoň jednu chvilku pro svobodu

V mnoha městech České republiky se včera demonstrovalo proti Andreji Babišovi, prezidentu Zemanovi a růstu moci komunistů. Demonstrace organizovalo sdružení Milion chvilek pro demokracii. Svoji alespoň jednu chvilku by si však zasloužila také svoboda.

Šoška: Každý má právo diskriminovat

V mnoha médiích vyšel článek, který pojednával o rozhodnutí Nejvyššího soudu USA. Soud rozhodoval, zda má pekař právo odmítnout službu na základě sexuální orientace.

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět