Svobodní: O kouření má rozhodovat majitel restaurace, ne poslanec nebo soud

Úplný zákaz kouření v restauracích bohužel nadále platí. Ústavní soud jej neshledal protiústavním a vznik kuřáren neumožnil.

Ve vězení lze očekávat omezení některých práv pachatelů trestných činů. Je to zcela logické. Svobodní však nepovažují Českou republiku za vězení, kde by občané měli být dozorováni a omezováni na základních právech.

Rozhodnout, zda v restauraci bude, či nebude dovoleno kouřit, je výsostným právem majitelem restaurace. Stejně tak je výsostným právem každého zákazníka, zda do restaurace, kde se kouří, vstoupí a bude užívat tamních služeb. Zákaz kouření sebou přinesl zánik mnoha hospod, snížený výstav piva, zvýšené náklady některých obcí (které je pro zachování restauračního zařízení v obci začaly dotovat), zvýšené náklady na úklid veřejných prostranství (když jsou kuřáci nuceni kouřit na ulicích), nepohodlí občanů bydlících v okolí restaurace (zvýšený hluk na ulicích).

Zákaz kouření v restauracích s pseudoodůvodněním, že se jedná o ochranu zdraví zaměstnanců (kteří si také mohou svobodně rozhodnout, zda budou či nebudou v daném provozu pracovat) odmítáme.

tiskový mluvčí strany Svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Mlýnková Išková: Sexuální orientace nevypovídá nic o kvalitě rodičů

Česká společnost už několik dní horlivě diskutuje o rozhodnutí nejvyššího soudu, který uznal pár gayů za rodiče dítěte. Odpůrci tohoto rozhodnutí se vesměs opírají o tři argumenty.

Svobodní: O kouření má rozhodovat majitel restaurace, ne poslanec nebo soud

Káles: Komunistická „oběť“ čelí mediálnímu tlaku, jakému tlaku čelili slušní lidé za totality?

Komunista byl Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR zvolen do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Už jen to by mělo být zarážející.

Svobodní považují zvolení Ondráčka za drzost a vítají jeho odchod

Forbelský: Braňte svoji svobodu, usilujte o svobodu, neberte svobodu druhým

Člen Svobodných David Forbelský zorganizoval shromáždění občanů, kterým vadí jmenování komunistického policisty a poslance Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS. Přinášíme vám projev, který přednesl na demonstraci v Liberci.

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět