Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel

Témata:

Dosavadní postup vítěze voleb hnutí ANO 2011 ukazuje, že Andrej Babiš nesměřuje k ustavení vlády podle českého ústavního pořádku a stále si plete zemi s vlastní firmou.

Svobodní odmítají vládu „odborníků“, protože politická rozhodnutí mají být vykonávána na základě politického profilu či politické filozofie. Neexistuje nadpolitický odborný postoj, který by mohl nahradit politiku. Ani u jednotlivých „nadstranických“ ministrů, ani u vlády jako celku nejsou známy politické principy, ze kterých vychází a které chtějí prosazovat. Občané přitom podle Svobodných mají právo politické postoje kabinetu znát.

Spíše než sestavení politické vlády vzešlé z parlamentních voleb připomíná postup Andreje Babiše sestavování firemního managementu. Svobodní ale nesouhlasí s principem „řídit stát jako firmu“. Bylo by skvělé, kdyby se vrátila do vedení země zásada „řídit stát jako stát“.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Vodička: Chvíli mokro, chvíli sucho

Současná vláda ANO, ČSSD a předtím i vláda s KDU-ČSL si vytyčily, mimo jiné, jako jeden z cílů boj proti suchu. Tak teď budeme asi vesele budovat nádrže, přehrady a poldry za peníze daňových poplatníků.

Zálom: Rudá záře nad Strakovou akademií

Tak jsme se konečně dočkali! Máme vládu s podporou parlamentu! Jak jsme bez ní vůbec ten více než půlrok mohli žít, že?

Zapletal: Show pro masy, nic jiného

Máme vládu s důvěrou. Po mnohahodinovém řečnění u pultíku ve Sněmovní ulici nebylo překvapením, že vláda pod vedením Andreje Babiše důvěru získala.

Zálom: Babišova vláda s podporou bolševiků. Logické završení vývoje

Před pár hodinami byla jmenována nová vláda Andreje Babiše, tentokrát s reálnou šancí na získání důvěry. Je to první vláda po Listopadu, která se zcela nepokrytě opírá o podporu komunistů.

Pajonk: Nová vláda – prohra svobody a výhra státního dohledu

Jako předseda liberální strany, pro kterou je cílem malý stát s vysokou svobodou a nízkými státními intervencemi do života jednotlivců a firem, prostě nemůžu mít radost z nově vznikající vlády. Jako drzost pak vnímám to, že vláda vedená donašečem StB a opřená o KSČM je jmenována v den, kdy si připomínáme popravu Milady Horákové komunisty.

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět