Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel

Témata:

Dosavadní postup vítěze voleb hnutí ANO 2011 ukazuje, že Andrej Babiš nesměřuje k ustavení vlády podle českého ústavního pořádku a stále si plete zemi s vlastní firmou.

Svobodní odmítají vládu „odborníků“, protože politická rozhodnutí mají být vykonávána na základě politického profilu či politické filozofie. Neexistuje nadpolitický odborný postoj, který by mohl nahradit politiku. Ani u jednotlivých „nadstranických“ ministrů, ani u vlády jako celku nejsou známy politické principy, ze kterých vychází a které chtějí prosazovat. Občané přitom podle Svobodných mají právo politické postoje kabinetu znát.

Spíše než sestavení politické vlády vzešlé z parlamentních voleb připomíná postup Andreje Babiše sestavování firemního managementu. Svobodní ale nesouhlasí s principem „řídit stát jako firmu“. Bylo by skvělé, kdyby se vrátila do vedení země zásada „řídit stát jako stát“.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Svobodní: Pane Babiši, ukažte se

Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel

Vodička: Prasečí chlívek – dar premiéra Sobotky premiérovi Babišovi

Pozorně sleduji už přes dvacet let kauzu odkoupení vepřína v Letech u Písku. Začalo to tím, že na místě sběrného kárného tábora pro Romy v období protektorátu byl vybudován v 70. letech 20. století zemědělský podnik – velkokapacitní vepřín. Ten byl v 90. letech privatizován a provozuje ho akciová společnost AGPI.

Vodička: Bravo pane prezidente, bravo pane premiére

Káles: Ústava není toaletní papír

Nevím, jestli jste také cítili to obrovské zklamání z chování našeho nejvyššího ústavního činitele. Já docela ano, ale chápu, že mnozí už ani ne. Zvláštní je to slovo „ústavní“. Nejvyšší ústavní činitel má problém respektovat Ústavu, základní zákon našeho státu, a to určitě není známka zdravého demokratického státu.

Pomozte nám

Staňte se příznivcem

Získejte možnost hlasovat v otevřených primárkách. Dostávejte pravidelné aktuality Svobodných do e-mailové schránky a pozvánky na naše akce.
Chci se stát příznivcem

Staňte se členem

Spolurozhodujte o politice Svobodných na jednotlivých úrovních. Účastněte se dění uvnitř Svobodných a volte kandidáty a orgány strany.
Chci se stát členem

Přispějte finančně

Přispějte Svobodným na jejich transparentní účet a podpořte důležitou volební kampaň v tomto roce.
Chci finančně přispět