Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel

Témata:

Dosavadní postup vítěze voleb hnutí ANO 2011 ukazuje, že Andrej Babiš nesměřuje k ustavení vlády podle českého ústavního pořádku a stále si plete zemi s vlastní firmou.

Svobodní odmítají vládu „odborníků“, protože politická rozhodnutí mají být vykonávána na základě politického profilu či politické filozofie. Neexistuje nadpolitický odborný postoj, který by mohl nahradit politiku. Ani u jednotlivých „nadstranických“ ministrů, ani u vlády jako celku nejsou známy politické principy, ze kterých vychází a které chtějí prosazovat. Občané přitom podle Svobodných mají právo politické postoje kabinetu znát.

Spíše než sestavení politické vlády vzešlé z parlamentních voleb připomíná postup Andreje Babiše sestavování firemního managementu. Svobodní ale nesouhlasí s principem „řídit stát jako firmu“. Bylo by skvělé, kdyby se vrátila do vedení země zásada „řídit stát jako stát“.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Ohodnoťte článek:

(1 hlas)

Na toto téma jsme napsali

Zálom: Demonstrujte za kapitalismus a problém Babiš bude vyřešen

Svobodní vyzývají premiéra Babiše v otevřeném dopisu k použití práva veta při hlasování o brexitu. Další prodlužování procesního kómatu škodí všem.

Ve čtvrtek 21. března proběhne zasedání Evropské rady, na kterém se bude hlasovat o odkladu brexitu, který je naplánovaný na 29. března. Svobodní vyzývají premiéra České republiky Andreje Babiše, aby využil svého práva dle čl. 50(3) Smlouvy o Evropské unii a hlasoval proti odkladu. „Je evidentní, že britský parlament neodsouhlasí dohodu o vystoupení v současném znění ani dnes ani za měsíc. Zároveň se nezdá, že by vláda premiérky Mayové měla jasný plán, co v rámci prodloužené lhůty dělat jinak. Odklad brexitu by uvrhl celou Evropskou unii do procesního kómatu,“ shrnul předseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Kříž: Očima libertariána – Škubou nás jak slepici do polévky.

Payne se vyjádřil k usnesení, které má nyní v rukou Evropská komise

Payne: Presumpce neviny a střet zájmů

V české kotlině probíhá debata, zda je správné používat skrytou kameru. Nutno pro úplnost poznamenat, že český stát běžně používá skryté kamery proti občanům, takže nám v tom jde dobrým příkladem.