Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Západ se musí vyvarovat intervencí do tureckých záležitostí

Západ se musí vyvarovat intervencí do tureckých záležitostí

Svobodní v reakci na pokus o převrat a probíhající chaos v Turecku doufají, že v Turecku bude vládnout sekulární režim respektující osobní svobody a že se Západ tentokrát vyvaruje zasahování do tureckých záležitostí.

„Doufám, že žádný chorý mozek v Bruselu nebo Paříži nenapadne v Turecku vojensky intervenovat, jako se to stalo před 5 lety, když se rozhodli sesadit Kaddáfího v Libyi a občanská válka tam trvá dodnes. Tuhle situaci si Turci musí vyřešit sami,“ upozorňuje předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.  

„Přejeme si, aby v Turecku vládl sekularizovaný režim respektující osobní svobody, tak aby se z Turecka stal stabilní partner“, říká místopředseda Svobodných a zastupitel v Chrudimi Josef Káles.

Podle Svobodných nejen současná situace vylučuje členství Turecka v Evropské unii. „Je nepředstavitelné, aby Turecko bylo v EU a jako země s druhou největší velikostí populace a silou hlasu po Německu nám po likvidaci práva veta Lisabonskou smlouvou vnucovalo svoji politiku. Drtivá většina území Turecka dokonce ani neleží v Evropě, ale v jihozápadní Asii,“ dodává místopředseda Svobodných František Matějka.

Chaos v Turecku může zvednout novou migrační vlnu do Evropy. „Nespoléhejme se v žádném případě na schopnost Evropské unie zajistit ostrahu hranic. Česká vláda by měla nabídnout pomoc Bulharsku s ostrahou hranic, jako jsme loni pomáhali Maďarsku a Slovinsku, když stavěli plot proti vlně nelegálních migrantů," uzavírá Mach

Republikové předsednictvo Svobodných

Praha 16. července 2016

TZ ke stažení ve formátu PDF zde

 

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31