Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Zálom: Extrémní levice nemizí

Zálom: Extrémní levice nemizí

Před sto lety vznikla Komunistická strana Československa. Myslím, že tohle výročí by nemělo jen tak zapadnout. Například proto, že tehdy to také nevypadalo, že jednou bude tahle strana držet ve svých pařátech celý stát.

A i když dneska síla komunistické strany klesá, preference padají a možná komunisté i opustí sněmovnu, extrémní levice nemizí. Vstávají noví bojovníci. Liší se jen barvou vlajky. Liší se základními výchozími knihami. A liší se kontextem doby.

Ale mají stejnou zapálenost a odhodlanost řídit společnost, tvořit “nového člověka”, měnit společnost ke svému obrazu ve jménu své ideologie, i kdyby měli jít přes mrtvoly. Třebaže to zatím vypadá, že právě ten kontext doby jim nedovolí zajít tak daleko.

Nicméně, věděli lidé v roce 1946, co je čeká? Že zítra se bude pod rudou vlajkou tančit všude? Bude se nám vesele tančit, jak budou Piráti, novodobí bolševici, pískat?

Co by Luboš provedl s Piráty? Mrkněte zde 😀

Luboš Zálom, místopředseda strany

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Mgr. Luboš Zálom

Mgr. Luboš Zálom

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31