Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Vondráček: Kauza „čubka“ je dobrá k zamyšlení o Svobodě slova a ČT.

Vondráček: Kauza „čubka“ je dobrá k zamyšlení o Svobodě slova a ČT.

Jsem obhájce opravdové SVOBODY PROJEVU. Souhlasím s tím, ze by měl mít každý právo říkat cokoliv bez trestněpravního postihu, pokud se nejedna o návod k činu trestném už ve fázi přípravy.

Na příkladu pana Etzlera si můžeme ukázat, že je společensky prospěšné, když lidé mají možnost se vyjadřovat i sprostě a doslova ostudně.

Společnost se tím o nich dozví mnohé, co by při hrozbě trestnepravniho postihu mohlo zůstat skryto… 😊😊
A proč ještě má smysl se o tom bavit?

📺📺📺

V nedávnem rozhovoru pro Prostor X zmiňoval Václav Moravec, ze objektivita znamená, ze moderator vlastně neni objektivně objektivní, ale v rámci své objektivity háji hodnoty, na kterých je seriózní zpravodajství postaveno (*podle jeho subjektivního dojmu logicky) a ještě k tomu výpravěl nějaké jiné konstrukce o vyváženosti a objektivitě. (https://reflex.cz/…/vaclav-moravec-spolecnost-je-plna…)

Prijde mi naprosto ujeté, že někdo dokáže s vážnou tváří tak překroutit pojem objektivita a tváří se přitom důležitě jako zástupce jediného majáku nezávislé žurnalistiky v České republice.

🙃🙃🙃

Předpokládám, ze Václav Moravec reprezentuje výklad slova objektivita a vyváženost za celou ČT, a tím dle mého názoru skončila doba, kdy si ČT na vyváženost a objektivitu alespoň hrála.

Neříkám, ze je v ČT každý ošklivý, nebo ze se jednotliví zaměstnanci nesnaží dělat svoji práci podle svého nejlepšího vědomi a svědomí, ale asi by se všem ulevilo, kdyby ČT svlékla kabát “nezávislosti” a stalo se z ni regulérní medium, na které jsou kladeny stejne nároky jako na všechny ostatní media.

Ulevilo by se ostatním médiím, ze jim nikdo nedělá nekalou konkurenci ze zákona a za peníze koncesionářů. Ulevilo by se autorům pořadu jako Newsroom, kde by si mohli prezentovat sebestupidnejsi žebříčky od Evropských hodnot a nálepkování každého dezinformatorem. Ulevilo by se členům Rady ČT, ze by jim nikdo nemusel nadávat, když jako nezávislý orgán vyžadují nezávislost. A ulevilo by se i panu Etzlerovi, protože by neměl zbytečné podněty, kvůli kterým by se ztrapňoval na Twitteru.

Ona je totiž ta vyeskalovana debata zcela zbytečná.

Stačilo by si připustit to, co říkáme jako Svobodni už léta, ze žádná nezavislost a objektivita ani při dobře vůli neexistuje. A daleko ferovejsi je, když o diváky soupeři různá media, která někomu patří, než když je tu “privilegované medium”, o které se politici i nepolitici perou, protože prý má sloužit nám všem a být vyvážené a objektivní.

💸💸💸

A nebo aspoň ať jsou ty příspěvky dobrovolně, ať i finance zcela přiznané, slouží je těm, kteří jsou s nim spokojeni a dobrovolně si za něj platí.

Mgr. Libor Vondráček

předseda strany

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Mgr. Libor Vondráček

Mgr. Libor Vondráček

právník a předseda Svobodných

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31