Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Vodička: Říjnové volby do Senátu nebudou jen lokální záležitost

Vodička: Říjnové volby do Senátu nebudou jen lokální záležitost

Letos by to poprvé mohlo být jinak.  Viditelná a nepsaná koalice, která dosahuje při hlasování 115 hlasů může  při určitém uskupení ještě další „neviditelné“ hlasy získat. A to už by vedlo k chuti uskutečnit ústavní změny. Pak se může stát, že se z této dosud nezáživné a méně významné volby jedné třetiny senátorů může stát napínavý souboj.

Dnes je již téměř jisté, že do schvalovací fáze se dostane ústavní zákon o referendu. Pravděpodobně ve verzi, která dovolí a bude se vztahovat i na mezinárodní smlouvy. Mezi námi, kdyby občané před 14 lety věděli, co znamená, a jak nedemokraticky rozhoduje Evropská unie, určitě by do tohoto EU chomoutu tak radostně nevstupovali.

Senát se doposud tvářil, že je proti jakýmkoli ústavním změnám a měl i záporný postoj vůči referendu. A říjnové volby to mohou, ale také nemusejí změnit. Každý z 27 kandidátů se bude muset ve volební kampani jasně vyjádřit, včetně neúspěšných prezidentských kandidátů, jako jsou Marek Hilšer nebo Jiří Drahoš.

Moje stanovisko je jasné: do EU jsme vstupovali referendem a o vystoupení chci hlasovat také v referendu.

Milan Vodička,
člen Republikového výboru a kandidát Svobodných do Senátu v obvodu Benešov

Články vyjadřují pouze osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31