Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní za ochranu soukromého vlastnictví

Svobodní za ochranu soukromého vlastnictví

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s dalšími resorty plánuje předložit novelu zákona, která umožní expresní vyvlastnění v tzv. veřejném zájmu. Půjde o nový institut, který umožní vyvlastnění pozemků bez souhlasu soudu. Soud bude moct i nadále vyvlastnění přezkoumat, ale až zpětně. K novele se už přihlásil i ministr zemědělství.

Svobodní důsledně hájí soukromé vlastnictví, a proto odmítají novelu zákona o expresním vyvlastnění. Žádný zájem nesmí být nadřazen ochraně vlastnictví. Novela zákona může přinést i zcela absurdní situace: "Pokud v budoucnu soud rozhodne, že úřady postupovaly špatně a nebyly splněny podmínky vyvlastnění, už nebude co vrátit – na pozemku bude stát třeba plynovod. Spravedlnosti se občan nedomůže," zpochybňuje ústavnost novely místopředseda Svobodných Radim Smetka.

Na každou dohodu (v tomto případě prodej majetku) jsou potřeba dvě strany, které s ní dobrovolně souhlasí. Stát podle Svobodných nesmí do dohody žádnou stranu nutit, ani jí ve svobodně uzavřené dohodě bránit.

V Praze dne 5. listopadu 2015

Republikové předsednictvo Svobodných

 

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31