Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní vyzývají premiéra, aby si nenechal vnutit “dobrovolné” kvóty

Svobodní vyzývají premiéra, aby si nenechal vnutit “dobrovolné” kvóty

Svobodní vítají, že se členské státy EU postavily proti povinným kvótám na přijímání uprchlíků. “Jsem rád, že tento šílený návrh Evropské komise neprošel. Důrazně ale vyzýváme premiéra Sobotku, aby si ani při dalších jednáních nenechal vnutit tzv. dobrovolné kvóty, protože se obáváme, že dobrovolnost by ze strany EU mohla opět přerůst v nátlak, a pro takový krok neexistuje podpora veřejnosti,” prohlásil europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

Návrh na povinné kvóty pro azylanty předložený Evropskou komisí je podle Svobodných přímým důsledkem ztráty svrchovanosti, kterou Česká republika utrpěla přijetím Lisabonské smlouvy.

Svobodní oceňují dosavadní odmítavé stanovisko české vlády ke kvótám. Vynucená solidarita je popřením lidské vzájemnosti, vzbuzuje napětí a vzdor.

Svobodní navrhují přijmout taková opatření, která zajistí navracení imigrantů zpět, po vzoru Austrálie, a dále vyjednat dohody o přijímání imigrantů se zeměmi, které jsou jim kulturně blízké, a těm pomáhat v místě.

 

Dřívější stanoviska:

Republikový výbor Svobodných 20. 6. 2015

Republikové předsednictvo Svobodných 15. 6. 2015

Republikové předsednictvo Svobodných 13. 5. 2015

V Praze dne 26. června 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31