Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní v médiích: o vládní krizi, schengenu i zemědělství

Svobodní v médiích: o vládní krizi, schengenu i zemědělství

Server Peníze.cz zveřejnil 12. 5. článek Očima expertů: Poškodí vládní krize českou ekonomiku?:
Petr Mach, ekonom, předseda Svobodných
Vládní krize jsou politické hry vládních politiků, nemají přímý vliv na trh a ekonomiku. Plánování kompromitujících materiálů na politické soupeře a odposlechy ale má destrukční dopad na politickou kulturu.

Vláda je paralyzovaná, vládní politici spolu nemluví. A to ekonomický dopad má. Spíš pozitivní: Do voleb a do sestavení nové koalice pravděpodobně neprojde žádný důležitý zákon. A to je většinou pro ekonomiku dobře. Tahle vláda stihla vytvořit už přes deset nových zbytečných úřadů, které jen požírají peníze. Takže teď se můžeme těšit třeba z toho, že neprojde další chystaný pašalik pro odložené vládní politiky – Podpůrný a garanční lesnický fond, který měl propagovat výrobky ze dřeva. Novými daněmi ho měli financovat majitelé lesů a zpracovatelé dřeva.

13. 5. byl hostem České televize v pořadu Politické spektrum místopředseda Josef Káles a hovořil na téma vládní krize.

O Schengenu

11. 5. server bleskove.cz zveřejnil článek Schengen selhal – co dál?: Myšlenka zrušení hraničních kontrol uvnitř EU byla hezká. Je pohodlné, když lidé mohou volně překračovat hranice a jezdit do ciziny na dovolenou a za prací bez zastavení. Nesmí to ale být na úkor bezpečnosti našich občanů, poznamenal europoslanec a šéf Svobodných Petr Mach.

O Barnevernetu

16. 5. napsal Blesk text „Děti nejsou zboží,“ navázal Klaus mladší na otce. A chválil MichalákovouSpolu s Klausem na akci vyrazila i Jordanka Jirásková (Svobodní), ostrá kritička norského Barnevernetu. „Chtěli jsme poukázat hlavně na to, že by se to mohlo stát i u nás. Jsou zde určité indicie, které ukazují, že se tady podobný systém zavádí,“ míní.

O dopravě

Článek Josefa Novotného DOPRAVA: Nejnebezpečnější zbraň, co svět poznal vyšel 16. 5. na Neviditelném psuDoprava je pro celý sociosystém jako plíce, kterou někteří “odborníci” dusí. Snaží se ji zabít za každou cenu. Vymýtit… ale neuvědomují si, že má podpůrný vliv na celý ekosystém, bez něhož po chvíli odejde život. Bez dopravy, logistiky a mobility není život ani ve městě, ani v regionech. Všechna omezování se pak vrací jako bumerang. Celý systém provází průvodní negativní jevy, které přicházejí s určitým zpožděním a jejich efekt není patrný na první pohled.

O zemědělství

Agrární portál připomněl 11. a 12. 5. konferenci o zemědělství v ve dvou článcích. Populismus, či snaha řešit podstatu problémů? Sedlákům napověděla předvolební debata s politikyJaká je představa jednotlivých politických stran a hnutí o českém venkovu a zemědělství? Přiklánějí se k co největší podpoře rodinných farem, která je cílovým modelem evropského zemědělství a podporuje ji i současné nastavení Společné zemědělské politiky EU, nebo jsou zastánci odlišného modelu, preferovaného v České republice? Na jejich postoj k tomuto tématu, ale i řadě obecnějších – např. podmínkám k podnikání, elektronické evidenci tržeb či míře byrokracie se zástupců celkem deseti politických subjektů ptala v pátek 5. května v pražském hotelu STEP selská veřejnost.

Strana svobodných občanů, Marek Štěpán

„Stav zemědělství, kulturní krajiny i práv vlastníků zemědělské půdy jsou tristní. Ústřední plánovací komise, alias Ministerstvo zemědělství, to nevyřeší. Stabilizace bolševicko-velkostatkářského zemědělství, ani romantická vize razantního zvýhodňování mrňavých hospodářství, mimo jiné, nevrátí zemědělcům úctu, kterou si zaslouží.“

Lehká bríza nadouvala plachty porozumění…Na venkovní chlad a podmračené nebe účastníci mimořádné Rady Asociace soukromého zemědělství a deseti politických stran brzo zapomněli. Pomyslná společná loď s pirátem na přídi a zástupcem Topky u kormidla se pohupovala jen mírně. Tedy, byl to stůl, a na pořadí u něj se dalo podívat i z druhé strany. Nicméně kapitán a moderátor Josef Stehlík seděl uprostřed.

Dále bylo potěšitelné, že všechny strany, ANO, Pirátská strana, ČSSD, KDU-ČSL, ODS, Realisté, STAN, Zelení, Svobodní a TOP09 souhlasili s Desaterem Asociace, které jim bylo představeno. Jen Herbert Pavera z Topky si povzdechl, že kdyby se dodržovalo Desatero Božích přikázání, kolik by ubylo předpisů a vyhlášek.

Různé

Článek Josefa Kálese Ústava není toaletní papír zveřejnily 11. 5. Chrudimské novinyJedinou cestou, jak z něj ven, je omezit moc politiků, kteří v posledních týdnech převádí tragikomedii, která nemá konce. Důvěřujme více lidem. Vraťme rozhodování k nim, protože lidé ví mnohem lépe než jen hrstka vyvolených, co je pro ně vhodné. Ví mnohem lépe, jak naložit se svými penězi. Obejdeme se bez dotací zvýhodňujících a korumpujících určité oblasti. Pojďme vrátit rozhodování do rukou daňových poplatníků. Máme na to udělat z České republiky zemi, která prosperuje.

13. 5. článek vyšel i na serveru Ostrava-online.cz.

Dění v regionech

Chrudim

16. 5. napsaly Chrudimské noviny článek Kontrolní výbor nenašel na schodišti pod Myší dírou žádnou malou domůNa základě článku v Chrudimských novinách, jenž informoval o stavbě schodiště pod Myší dírou, podala místní pobočka Strany svobodných občanů podnět kontrolnímu výboru zastupitelstva města. Ten nyní zveřejnil své stanovisko.

(dap, ler)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31