Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní razantně proti vyvlastňování majetku

Svobodní razantně proti vyvlastňování majetku

Ministr financí Andrej Babiš a jeho náměstkyně Simona Hornochová dnes představili návrh zákona, který umožní vyvlastňování majetku formou speciálního penále až ve výši 100 %. Na zabavování majetku nově nebude nutné jednoznačné prokázání viny a pravomocný verdikt soudu, ale bude stačit pouhé podezření finančního úřadu. Důkazy o tom, že jde o nelegálně nabytý majetek, nebude muset dokládat stát u soudu, ale naopak občan finančnímu úřadu. Podle náměstkyně Hornochové se to bude týkat i majetku, který občané dostali v minulosti od svých rodičů a prarodičů.

Svobodní z principu odmítají, aby bylo důkazní břemeno přenášeno na občany. Důkazy má vždy předkládat ten, kdo nařkne z viny, tedy v tomto případě stát. Posouzení legality nabytého majetku musí vždy provádět nezávislá soudní moc, nikoliv úřad výkonné moci. Kdyby ministru Babišovi šlo o zabavování skutečně nelegálně nabytého majetku, pracoval by na zrychlení práce soudů. Takovýto zákon však nemá za cíl dosáhnout spravedlnosti, ale jen a pouze naplnit děravou státní kasu, neboť umožní zabavovat majetek i těm lidem, které soud očistil.

Svobodní zároveň trvají na tom, aby stát důsledně hledal ten majetek, který někomu chybí a u kterého tedy existují zcela jasné důkazy o krádeži, bez ohledu na to, zda jde o majetek přesahující 10 milionů korun, či třeba jen 10 tisíc korun.

V Praze dne 17. října 2014

Republikové předsednictvo Svobodných

 

Kontakt:

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31