Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní odsuzují koalici s KSČM v Žatci

Svobodní odsuzují koalici s KSČM v Žatci

V rámci povolebních jednání se dva zastupitelé v Žatci nečekaně stali součástí koalice s ČSSD a KSČM. Jeden ze zvolených zástupců Svobodných se za podpory této koalice dokonce stal starostou Žatce. Věc přitom vůbec neprojednal s místní pobočkou Svobodných, ani s krajským předsednictvem Svobodných v Ústeckém kraji.

Republikové předsednictvo rozhodně odsuzuje účast zástupců Svobodných v koalici s KSČM, protože se ani v 21. století nevzdala ideologie „třídního boje“, který odporuje politickým principům Svobodných.

Jsme rozhořčeni, že oba místní zvolení zástupci nerespektují dřívější jasné stanovisko předsednictva strany. Předseda krajského sdružení v Ústeckém kraji Richard Hartmann po dohodě se členy pobočky v Žatci dnes podal rozhodčí komisi návrh na vyloučení pana Jelínka ze Strany svobodných občanů. (jedině rozhodčí komise má pravomoc vyloučit člena)

Republikové předsednictvo navrhne sněmu Svobodných usnesení, které podobnou spolupráci vyloučí.

V Praze dne 14. listopadu 2014
Republikové předsednictvo Svobodných

 

Kontakt:

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31