Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní „nechají“ rozeznít sirény. 1. března bude stávka

Svobodní „nechají“ rozeznít sirény. 1. března bude stávka

Je to symbolický protest proti tomu, jak se u nás EET zavádí, že do ní nesmyslně spadnou různí stánkaři, drobní prodejci. Od 1. března jich nově bude čtvrt milionu,“ řekl předseda Svobodných Petr Mach. „Rozhodli jsme se, že ten den v poledne ‚necháme‘ v tisících měst a obcí zaznít sirény,“ doplnil.

Svobodní budou usilovat o to, aby EET v budoucnu byla dobrovolná. V takovém případě by však evidence měla umět i další věci, které by pro zapojené podnikatele přinášely nějaký benefit, něco navíc.

Hostem tiskové konference byl podnikatel, majitel Perníkové chaloupky Luděk Šorm, který dlouhodobě protestuje proti elektronické evidenci tržeb. Naposledy vedl s úředníky spor o to, zda je poplatek, který za evidování tržby vybírá, legální, či ne. „Přišlo nám vyjádření podepsané ministrem Babišem, že babišovné můžeme vybírat,“ řekl Luděk Šorm. „Do této stávky se zapojím a byl bych rád, kdyby se další živnostníci zapojili do dlouhodobé pohotovosti, která stávkou 1. března začíná. Chceme, aby se podnikatelé přidávali a připravili se i na to, že přejdeme až do generální stávky, pokud si to situace vyžádá,“ uvedl Šorm.

„EET by neměla být povinná, dovedu si ji představit maximálně jako povinnou v rámci alternativního trestu pro toho, kdo byl usvědčen z daňového úniku,“ navrhl Luděk Šorm.

Petr Mach pak živnostníkům, kteří by měli kvůli EET problém, nabídl pomoc. „Místopředseda Svobodných Ondřej Pecák je jako advokát připraven poskytnout právní pomoc těm, kteří by byli v souvislosti s EET popotahováni.“

Informace o stávce a plakát je ke stažení na stránce http://stavka.svobodni.cz. „Budeme rádi, když co nejvíce podnikatelů plakát vylepí 1. března do výlohy,“ řekl Petr Mach.

Facebooková událost je pak k nalezení zde: http://www.facebook.com/events/753843838110856/


KONTAKT:
Martin Rumler
tiskový mluvčí Svobodných
e-mail: mluvci@svobodni.cz
telefon: 773 697 985
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31