Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Senátorka Janáčková odstoupila z kandidátky do EP

Senátorka Janáčková odstoupila z kandidátky do EP

Liana Janáčková, senátorka (nestraník v klubu ODS), starostka MČ Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky (od r. 1990) a od února 09 místopředsedkyně Strany svobodných občanů (Svobodní) se dnes rozhodla odstoupit z kandidátky Svobodných do Evropského parlamentu a vydala toto prohlášení:
„V poslední době čelím v rámci předvolební kampaně mnohým atakům ve formě anonymních udání na moje údajné pochybení ve funkci starostky. Přestože si nejsem vědoma žádného provinění, nechci kvůli jakýmkoliv podezřením poškodit stranu Svobodných. Děkuji všem, kteří pro mě hlasovali v primárních volbách. Důrazně však žádám spolustraníky i veřejnost, aby respektovali presumpci neviny. Přeji Svobodným úspěch ve volbách.“

Anonymy se týkaly údajné manipulace s hospodařením městské části Mariánské Hory a Hulváky, kde je od r. 1990 starostkou. Sama Janáčková již dříve veřejně prohlásila, že bude trvat na soudním projednání této věci, i kdyby ji Senát nezbavil imunity: „Jsem si naprosto jistá svou nevinou. Nevyužiji imunity a před soudem se obhájím a očistím!“

 

Z eurokandidátky odstupuje dle svých slovo proto, aby eliminovala veškeré možné negativní důsledky uvedených pomluv při volbách. „Nechci poškodit Svobodné tím, že mě někdo bude nepravdivě očerňovat. Vážím si předsedy strany pana Macha a nechci, aby Svobodné zasáhla ona anonymní špína. V politice jsem za 19 let díky své práci a postojům získala nejen přízeň veřejnosti, ale i nepřátele. Opoziční politici využívají nejrůznější metody k likvidaci politického protivníka. Nicméně věřím, že se brzy očistím,“ zdůrazňuje Janáčková.

 

„Ctíme presumpci neviny a výsledky primárek,“ odmítl již dříve předseda strany Petr Mach spekulace, že by strana měla Janáčkovou z kandidátky vyškrtnout. „Paní Janáčkové si vážím a bude mít moji podporu, bude-li chtít za Svobodné kandidovat třeba do Senátu,“ prohlásil dnes Mach po odstoupení Janáčkové z kandidátky do EP.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31