Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Šebek: Jaký pán, takový krám aneb kam to spějeme?!

Šebek: Jaký pán, takový krám aneb kam to spějeme?!

Volby prezidenta České republiky skončily a plně chápu motivy jednotlivých kandidátů. Jednotlivé kampaně bývají vyhrocené, osobní a často i o tzv. házením bláta jedné osoby na druhou. Toto je ve své podstatě klasický scénář voleb a také to, čeho jsme aktuálně byli svědky.

Velká část naší společnosti hovoří o volbě menšího zla a zároveň i koho tedy volit. Zde rozhodně nenapíšu ideálního kandidáta, ale naopak se zeptám, copak si zasloužíme něco lepšího? Podívejme se na to, co jako národ děláme a srovnejme to s tím, co po budoucím prezidentovi vlastně chceme!

Všichni hovoří o slušnosti, reprezentativnosti a zejména profesionálním chování a vystupování. Ano, i já sám chci takového prezidenta! Nicméně, prezident má zrcadlit národ, který reprezentuje a tak po lehké úvaze je možné dospět k názoru, že oba dva kandidáti jsou právě to, čím je naše společnost a přesně vystihují nás samotné.

Jeden by však řekl, že výše uvedené je jen spousta řečí a bez důkazu a proto zde uvedu několik ukázek, které mne motivovaly napsat tento článek a zeptat se, zda toto je to, na co můžeme být hrdí …

Příklad 1. Nevhodné a nechutné fotky s volebními lístky … viděl jsem mnohé, ale nyní upřímně … koho z vás následující fotka přesvědčí jít volit jednoho nebo druhého kandidáta? Co byste si pomysleli o autorovi této fotky?

zdroj: facebook.com

Příklad 2. Zneužívání dětí, emocí a citů bez opodstatněných a podložených informací. Napsat prázdný bezobsažný výrok a přiložit fotku malého dítěte umí skutečně i malé děti. Jak na vás působí např. následující fotka? Copak vám toto chování nepřijde dětinské/nedospělé? Kde jsou vaše důvody, proč?

zdroj: facebook.com

Příklad 3. Vzájemné urážení se lidí na diskuzích bez zjevného důvodu a tedy rozdělování společnosti a snaha pošpinit nejen preferovaného kandidáta, ale očernit či urazit i druhého, snad i čestného občana naší země.

 zdroj: facebook.com

Příklad 4. Fyzické a agresivní reakce jednotlivých příznivců, které útočí nejen na kandidáty, ale i na jejich voliče a občany specifických sociálních, etnických, věkových a dalších skupin. S ohledem na serióznost a snahu být apolitický neuveřejňuji foto, které útočí na volební základnu lidí důchodového věku. Na fotografii níže je možné vidět billboard, na který nejmenovaný mladík nakreslil pánské přirození.

zdroj: jv,prazskenovinky.cz foto:mp

Kam jsme se to my sami dostali a jak moc jsme ochotni se ponížit … lidé na sebe hází špínu, uráží se a stejně tak uráží pány Zemana i Drahoše. Pro mne sice není ani jeden z kandidátů ideální, ale dle mého úhlu pohledu, lidé, než něco napíší nebo udělají, měli by se podívat do zrcadla a hlavně si zamést před vlastním prahem.

Co dál? Platí zde staré lidové moudro: „Jaký pán, takový krám!“ Neplačme nad tím, koho jsme si nyní zvolili a spíše se zamysleme, co můžeme udělat proto, abychom příště volili prezidenta našich představ!

Jiří Šebek,
koordinátor pobočky Svobodných Brno-Královo pole

Články vyjadřují pouze osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem Svobodných, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

Počet státních úředníků na úkor soukromého sektoru roste takřka neustále, pronesla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ekonomka Markéta Šichtařová (Svobodní) s tím, že čím dál více soukromníků „platí státu mejdan“. Za hlavního viníka inflace mimo jiné označila vládu. Proti jejím slovům se ohradil ekonom a poradce premiéra Petra Fialy (ODS) Štěpán Křeček – Šichtařovou obvinil ze lži.

„Neustále nám roste počet státních úředníků a bují veřejný sektor na úkor toho soukromého. Takový vývoj vede k tomu, že soukromníci, jichž je stále méně, musí státu platit mejdan. Na tom není nic udržitelného,“ opřela se do vlády ekonomka.

Křeček oponoval tím, že letos státních zaměstnanců ubývá a rovněž se snižuje počet úředníků, a to až o dva tisíce. „Po dlouhé době konečně klesají celkové výdaje státního rozpočtu, což tu v minulých letech nebylo. Není tedy pravda, že by veřejný sektor rostl. Navíc když porovnáme složenou daňovou kvótu této vlády s tou předchozí, zjistíme, že daně jsou v průměru menší. Paní Šichtařová tedy lže,“ namítl ekonom.

Křeček rovněž upozornil na to, že vláda každoročně snížila celkovou míru schodku státního rozpočtu. „Kabinet ale nemá ve svém mandátu – tak jako Česká národní banka – přímo boj s inflací,“ zdůraznil v pořadu 360°.

Podle Šichtařové ale ekonom svým prohlášením odvádí pozornost. „Kdyby vláda nedělala svoji proinflační politiku a nepumpovala už od dob vlády Andreje Babiše (ANO) peníze do oběhu, neměli bychom jednu z nejvyšších inflací v rámci Evropské unie. Hlavním viníkem je kabinet,“ pronesla. Dodala také, že vláda představuje v této oblasti jen domnělé úspěchy.

„Oslavujeme pouze, že jsme konečně dosedli na dno. Jsme totiž poslední země v Evropské unii, která se ještě nedostala v rámci svého HDP dokonce ani na předcovidovou úroveň,“ řekla ekonomka ve vysílání CNN Prima NEWS.

Poradce premiéra namítl, že Šichtařová „stále brečí nad rozlitým mlékem“. „Takové brečení nám nepomůže. Museli jsme přijít s kyblíkem a hadrem a to mléko uklidit, což se přesně stalo. Inflaci se podařilo zlikvidovat, takže jsme se vrátili zpátky na cíl,“ konstatoval Křeček.

Zdroj: Prima CNN

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31