Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Šebek: Jaký pán, takový krám aneb kam to spějeme?!

Šebek: Jaký pán, takový krám aneb kam to spějeme?!

Volby prezidenta České republiky skončily a plně chápu motivy jednotlivých kandidátů. Jednotlivé kampaně bývají vyhrocené, osobní a často i o tzv. házením bláta jedné osoby na druhou. Toto je ve své podstatě klasický scénář voleb a také to, čeho jsme aktuálně byli svědky.

Velká část naší společnosti hovoří o volbě menšího zla a zároveň i koho tedy volit. Zde rozhodně nenapíšu ideálního kandidáta, ale naopak se zeptám, copak si zasloužíme něco lepšího? Podívejme se na to, co jako národ děláme a srovnejme to s tím, co po budoucím prezidentovi vlastně chceme!

Všichni hovoří o slušnosti, reprezentativnosti a zejména profesionálním chování a vystupování. Ano, i já sám chci takového prezidenta! Nicméně, prezident má zrcadlit národ, který reprezentuje a tak po lehké úvaze je možné dospět k názoru, že oba dva kandidáti jsou právě to, čím je naše společnost a přesně vystihují nás samotné.

Jeden by však řekl, že výše uvedené je jen spousta řečí a bez důkazu a proto zde uvedu několik ukázek, které mne motivovaly napsat tento článek a zeptat se, zda toto je to, na co můžeme být hrdí …

Příklad 1. Nevhodné a nechutné fotky s volebními lístky … viděl jsem mnohé, ale nyní upřímně … koho z vás následující fotka přesvědčí jít volit jednoho nebo druhého kandidáta? Co byste si pomysleli o autorovi této fotky?

zdroj: facebook.com

Příklad 2. Zneužívání dětí, emocí a citů bez opodstatněných a podložených informací. Napsat prázdný bezobsažný výrok a přiložit fotku malého dítěte umí skutečně i malé děti. Jak na vás působí např. následující fotka? Copak vám toto chování nepřijde dětinské/nedospělé? Kde jsou vaše důvody, proč?

zdroj: facebook.com

Příklad 3. Vzájemné urážení se lidí na diskuzích bez zjevného důvodu a tedy rozdělování společnosti a snaha pošpinit nejen preferovaného kandidáta, ale očernit či urazit i druhého, snad i čestného občana naší země.

 zdroj: facebook.com

Příklad 4. Fyzické a agresivní reakce jednotlivých příznivců, které útočí nejen na kandidáty, ale i na jejich voliče a občany specifických sociálních, etnických, věkových a dalších skupin. S ohledem na serióznost a snahu být apolitický neuveřejňuji foto, které útočí na volební základnu lidí důchodového věku. Na fotografii níže je možné vidět billboard, na který nejmenovaný mladík nakreslil pánské přirození.

zdroj: jv,prazskenovinky.cz foto:mp

Kam jsme se to my sami dostali a jak moc jsme ochotni se ponížit … lidé na sebe hází špínu, uráží se a stejně tak uráží pány Zemana i Drahoše. Pro mne sice není ani jeden z kandidátů ideální, ale dle mého úhlu pohledu, lidé, než něco napíší nebo udělají, měli by se podívat do zrcadla a hlavně si zamést před vlastním prahem.

Co dál? Platí zde staré lidové moudro: „Jaký pán, takový krám!“ Neplačme nad tím, koho jsme si nyní zvolili a spíše se zamysleme, co můžeme udělat proto, abychom příště volili prezidenta našich představ!

Jiří Šebek,
koordinátor pobočky Svobodných Brno-Královo pole

Články vyjadřují pouze osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem Svobodných, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31