Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Politické vydírání v EU: Rozpad frakce EFDD

Politické vydírání v EU: Rozpad frakce EFDD

Skupina EFDD v Evropském parlamentu dneškem zanikla po rezignaci lotyšské europoslankyně Ivety Griguleové.

Griguleová generálnímu tajemníkovi skupiny EFDD ohledně své rezignace řekla: „Musela jsem to udělat, abych byla zvolena.“

Svěřila se generálnímu tajemníkovi EFDD, že předseda EPP (Evropské lidové strany) Manfred Weber a předseda Evropského parlamentu Martin Schulz jí řekli, že musí rezignovat na členství v EFDD, aby získala předsednictví parlamentní delegace v Kazachstánu.

V tomto období byli členové skupiny EFDD systematicky vyčleňováni z očekávaných pozic zastoupení a předsednictví v Evropském parlamentu podle d’Hondtovy metody, což byla běžná zavedená praxe.

Griguleová podepsala rezignační dopis v kanceláři pana Schulze dnes ráno a ten řekl Konferenci předsedů, že rezignovala, čímž zavinila zánik skupiny.

Na setkání delegace do Kazachstánu byla prezentována jako kandidátka EFDD členem z Itálie a nikdo nebyl proti. Lze očekávat, že tam nyní bude působit jako nezařazená.

Předseda UKIP Nigel Farage řekl: „Je jasné, že Evropský parlament nedodržuje, to co bylo dlouhodobou praxí: spravedlivé zastoupení poslanců ve vedení výborů a v zahraničních delegacích podle D’Hondtovy metody."

Pokud událostem správně rozumíme, předseda Schulz by se více hodil jako předseda parlamentu banánové republiky. Zdá se, že překročil svou roli, kterou by měla být neutralita předsedy parlamentu. Věřím, že toto je příklad politické předpojatosti mimořádného rozsahu.“

Herman Kelly

Skupina Evropa svobody a přímé demokracie

Ředitel komunikace (Britská delegace)

Originál vyjádření frakce je zde

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31