Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Politická skupina EFDD je zpátky

Politická skupina EFDD je zpátky

Nigel Farage, spolupředseda politické skupiny Evropa svobody a přímé demokracie (EFDD) v Evropském parlamentu, dohromady se spolupředsedou Davidem Borrellim, oznámili, že skupinu doplnil jeden polský poslanec Robert Jarosław Iwaszkiewicz. Jeho podpis byl odeslán administrativě parlamentu dnes ve tři hodiny odpoledne.

Předseda UKIPu Nigel Farage řekl:

"Abych parafrázoval Marka Twaina: ´Drby o naší smrti byly velmi nadsazené´. Euroskeptici jsou zpátky v plné síle, ve skutečnosti jsme nikdy nebyli pryč. Minulý týden nás federalisté přemohli, ale dnes je EFDD zpět při životě. Evidentně máme přátele na nejvyšších místech. V radioterminologii byl náš signál v posledních dnech velmi slabý, ale běžné vysílání bylo obnoveno. Role předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze v tom, jak se nás snažil minulý týden umlčet, je opovrženíhodná. Byla to manipulativní zákulisní politika toho nejhoršího druhu. Avšak ve své dychtivosti po umlčení euroskeptiků jednal předčasně. Evropští federalisté budou stále někde sedět v koutku a budou si mumlat: ´Prosím, ať už jsou euroskeptici pryč,´ pořád dokola. Teď přimějeme fanatiky evropské centralizace, aby litovali své arogance."

Polský poslanec Robert Jarosław Iwaszkiewicz řekl:

"Coby člen delegace Kongresu nové pravice jsem chtěl pomoci nezbytné a unikátní euroskeptické politické skupině v Evropském parlamentu. Přidal jsem se ke skupině EFDD kvůli dvěma důležitým hodnotám — opozici vůči evropské byrokracii a podpoře volného trhu, což UKIP tvrdě prosazuje."

Dnes v pět hodin odpoledne mělo dojít k oficiálnímu oznámení rozpuštění naší skupiny předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem na začátku plenárního zasedání.

EFDD má nyní 48 poslanců ze sedmi různých zemí.

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31