Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Pilc: Dotační systém snižuje naši životní úroveň

Pilc: Dotační systém snižuje naši životní úroveň

Socialisté a komunisté pak vychvalují úspěchy socialismu: „podívejte, co vše se mohlo díky dotacím vybudovat.“ To je to, co je vidět. Je potřeba ale také uvažovat o tom, co není vidět, co nemohlo vzniknout, protože peníze byly lidem sebrány. Díky dotacím nevzniklo nic navíc. Peníze byly přesměrovány, často od věcí, které lidé chtějí (dobrovolně za ně dávají peníze), k věcem, které lidé nechtějí (dávají na ně peníze nedobrovolně prostřednictvím zdanění). Dotační systém snižuje naši životní úroveň, protože lidé mají ze svých peněz menší užitek.

„…projekt Evropské unie je de facto projektem socialistickým.“ ‒ Kateřina Konečná (KSČM)

Lepší by bylo žádné peníze do Bruselu neposílat a žádné peníze z Bruselu nežádat. Unijní dotace jsou korupční pobídka. Členství v dotační socialistické EU nepřineslo žádnou vyšší kulturu. Příliv peněz z unijních dotací pozvedl korupci na úplně novou úroveň. Podobné je to i s různými českými dotacemi. Dává smysl rušit dotace a snižovat zdanění, nechat lidem jejich peníze.

„Socialista je člověk, který vám dá peníze v nouzi, do které byste se nedostali, kdyby vám je předtím nesebral.“

Korupce má prostor všude tam, kde někdo rozhoduje o cizích penězích. Také si myslíte, že se svými penězi dokážete naložit lépe, než jak s vašimi penězi zacházejí politici a úředníci?

Jindřich Pilc

Vyšlo i na osobním blogu autora.

Články vyjadřují pouze osobní názor autorů a nejsou oficiálním stanoviskem Svobodných, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31