Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Pilc: ČT by chtěla zvýšit poplatky za televizi

Pilc: ČT by chtěla zvýšit poplatky za televizi

Zrušme daň z vlastnictví televizního a rozhlasového přijímače! Změňme platby z povinných na dobrovolné!

Platby za televizi a rozhlas jsou vynucovány pod hrozbou pokuty. Pokud nezaplatíte, hrozí, že budou platbu vymáhat, snad soudně, snad pomocí exekutora. Pokud stejně nezaplatíte, pošlou na vás komando, které zaútočí na váš domov. Pokud se dál budete aktivně bránit, zabijou vás (např. dle § 56 zákona o policii). Povinná platba v konečném důsledku znamená skrytou, maskovanou hrozbu: Zaplať, nebo tě zabijeme.

Poplatky z vlastnictví přijímače jsou vybírány na základě zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Stát jinak než násilím své zákony nevymáhá. Kdo nezaplatí, na toho stát zaútočí, zavře do vězení a podobně. Pochopitelně, že neplatič poplatků pravděpodobně zabit nebude, protože pokutu raději zaplatí a nebude se sebevražedně bránit proti zdrcující přesile státních represivních složek (vymáhajících rozhodnutí soudu).

Přechod od násilí a donucení k dobrovolnosti snad nemůže odmítat žádný rozumný člověk.

Vynucovat za nepožadované a nevyužívané služby platbu hrozbou či násilím je necivilizované. Civilizovanost spočívá v dobrovolnosti a respektování vlastnických práv.

Nenechme se zmást řečmi o „vyspělé společnosti“ od lidí, kteří zastávají anticivilizační filosofii násilí a donucení!

 

Jindřich Pilc

Člen strany Svobodní

 

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zdroj: https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748366

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Alois Sečkár

Alois Sečkár

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31