Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Mlýnková Išková: Svobodní jsou stranou pro všechny. I pro ty nejchudší

Mlýnková Išková: Svobodní jsou stranou pro všechny. I pro ty nejchudší

Svobodní nejsou stranou ani bohatých, ani chudých. Nepotřebujeme lidi kastovat na bohaté a chudé. My chceme, aby se měli dobře všichni, jak ti s nejmenšími příjmy, tak ti nejbohatší. Chceme, aby všem lidem zůstávalo co nejvíce vydělaných peněz v rukou a aby byli spokojenými občany, kteří mohou svobodně vyjadřovat své názory a žít podle svých představ o šťastném životě.

Také naše daňové návrhy dokládají to, že nám záleží i na lidech s malými příjmy. Prvním z návrhů je tisícovka pro každého pracujícího. Spolu se sloučením odvodů na sociální zabezpečení a daní z příjmu zvýšíme slevy na poplatníka u každého pracujícího. Všem pracujícím lidem se tak zvedne čistá měsíční mzda o 1000 korun. Je jasné, že zrovna lidé s nejnižšími příjmy toto navýšení pocítí nejvíce.

Dalším daňovým návrhem je sjednocení sazby DPH na 14 %. Daň z přidané hodnoty se platí u zboží a služeb a je úplně jedno, jestli si je kupuje člověk bohatý nebo chudý. Daň odvede každý stejnou. Když se daň sníží a díky tomu dojde ke zlevnění zboží a služeb, budou na tom profitovat úplně všichni. A i v tomto případě platí, že levnější zboží pocítí zejména ti nejchudší.

Když se tvoří program…

A podobně je to u Svobodných se vším. Když přemýšlíme nad programem, neuvažujeme nad tím, komu zákon nejvíc prospěje. Chceme, aby prospěl všem.

Naši členové se totiž nijak neliší od běžné struktury společnosti. Jsou mezi námi velmi bohatí lidé, ale i ti, kteří žijí od výplaty k výplatě, máme mezi sebou zaměstnance, podnikatele, živnostníky, umělce, hendikepované, ředitele, lékaře, důchodce, prodavače… A ti všichni chtějí to samé – žít spokojeně své životy, bez buzerace a bez toho, aby jim stát vzal polovinu jejich výdělku a pak s ním naložil přinejmenším nezodpovědně. A stejné představy máme i o naší republice. Chceme žít v bohaté a suverénní zemi. Věříme, že na to máme.

Terézia Mlýnková Išková,
místopředsedkyně Svobodných a zastupitelka města Hodonín

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31