Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Strachota: Úřední poezie: oxymóron formuláře s pokyny

Strachota: Úřední poezie: oxymóron formuláře s pokyny

Wikipedie: „Oxymóron se záměrně používá v poezii jako básnický prostředek, …“. Těžko najít dramatičtější oxymóron než POKYNY K VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE. Viz např. dnešní Události ČT v 19:43 – kurcarbajt.

Věřím, že formulář je nástroj pro získání potřebných informací formulovanými otázkami, na které stačí pravdivě odpovědět.

Díky formuláři jeho autor/tazatel získá všechny informace, které potřebuje. Tázaný zase nepotřebuje aktivně znát potřeby úřadu. Ani nemusí usilovat o srozumitelnou formulaci své situace vlastními slovy. Selský rozum říká, že takový formulář ušetří ohromné množství práce tazateli i tázanému.

V oblasti úřední poezie FORMULÁŘŮ by ovšem takový formulář neobstál. Nahlédněte například do POKYNŮ k FORMULÁŘI svého daňového přiznání. (Které k Vašemu štěstí často vyplňuje Váš zaměstnavatel za Vás.) Hle: https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpf/dp5/doc/pokyny_dap_2019.pdf. Takhle krásně Vám básník poradil, jak mu sdělit Váš (půl)tucet čísel!

Myslím, že dnes v Událostech zmíněných 70% žadatelů, kteří návod příslušný ke kurcarbajtu nenastudovali a neuspěli, jsou lidé bez vřelého vztahu k úřední poezii.


 

Jiří Strachota
člen Republikového výboru Svobodných

 

Zdroj: vyšlo na blogu autora.

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Mgr. Jiří Strachota

Mgr. Jiří Strachota

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31