Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Jahoda: Proč bohatí daně neplatí

Jahoda: Proč bohatí daně neplatí

Už to, že prostě nemusí. Voličům levice zatím nikdy nepřišlo podezřelé, že bohatí miliardáři sponzorují právě socialisty a nikoliv strany, které chtějí daně nízké a zakládání živností jednoduché. Neměli by přece sponzorovat ty „zlé“ strany, které chtějí nízké daně a jsou údajně na jejich straně? Socialistická vláda bohatým vždy umožní daně optimalizovat, udělí jim daňové prázdniny, pošle dotace nebo poskytne jiné zvýhodnění. ČSSD to má přímo v programu. ANO je na dotacích založené.

Odkud se tyto peníze berou, když bohatí neplatí? Přirozeně od chudých. Ti nemají peníze na účetní, nemohou tedy optimalizovat, nemají prostředky na založení zahraniční firmy, nevědí, jak investovat, aby nemuseli zisk zdanit. Chudí tedy stále dokolečka platí bohatým.

A pak přijde socialista, který se chce také na systému přiživit a přemýšlí, jak být zvolen. Všimne si naštvanosti chudých a řekne: Já ty bohaté více zdaním! Pochopitelně ví, že to není možné a že bohatý člověk vůbec „klasickou výplatu“, kterou lze zdanit, nedostává.

Nicméně chudí, kteří se s jiným typem příjmu než zdanitelnou výplatou nesetkali, nadšeně zajásají. Socialista je zvolen, zdaní vyšší střední třídu, té musí bohatí dát větší plat, aby jim z firem neodešla, tudíž zdraží zboží, které si na konci řetězce kupují chudí.

Bohatých se nic nedotklo, vyšší střední třída je tam, kde byla a chudí vše zaplatili. Ale socialista má své korýtko na dlouho zajištěno, jaký on je dobrák, že proti těm bohatým něco udělal.

Miroslav Jahoda,
člen republikového výboru Svobodných

Vyšlo také na miroslavjahoda.blog.idnes.cz

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31