Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Hamáček: Výjimka pro pejskaře je riziko! Venčení ode dneška končí!

Hamáček: Výjimka pro pejskaře je riziko! Venčení ode dneška končí!

V rámci úpravy nařízení o volném pohybu osob vláda s platností od 1. dubna 2021 ruší výjimku v čl. III odst. 1e) venčení psů do 500 metrů od místa bydliště. V době od 21:00 hod. do 04:59 hod. tedy již není možné vycházet za účelem venčení psů. Již od 1. května 2021 mohou majitelé psů žádat o kompenzační bonus na domácí psí záchodky. Ke stejnému dni zřizuje vláda meziresortní poradní orgán Na hovno, který zajistí koordinaci odborníků na dovoz, vývoj a výrobu těchto zařízení a podpoří jeho činnost zřízením fondu s počátečním vkladem 100 milionů Kč.

Jan Hamáček oznámil, že toto opatření je dle vládních expertů nutné ke zpomalení pandemie a bude trvat naprosto bezpodmínečně pouze tři týdny, pokud tedy nevybuchne jaderná elektrárna. Při venčení psů totiž hrozí nežádoucí mezilidských kontakt. Venčit psa nebude možné ani na vlastní zahradě. Důvodem je podle ministra zdravotnictví skutečnost, že nejlépe fungují taková opatření, ve kterém nejsou žádné výjimky. Pan Blatný uvedl, že opatření plně podporuje. Prý dle něj povede ke zlepšení pandemie, zhoršení pandemie a nebo se nic nezmění.

Nechali jste se nachytat aprílovým žertem? Ale máte stejně jako my smysl pro humor?

Odebírejte náš Týdeník Svobody a ostatní novinky:

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31