Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Brčková: Poslanci, senátoři, ministři, regulujte!

Brčková: Poslanci, senátoři, ministři, regulujte!

Vážení zákonodárci!

Uměli jste zregulovat průmyslový popílek, uměli jste zregulovat kouření v hospodách, uměli jste zregulovat parkování aut ve městech, uměli jste zregulovat pojídání sladkostí dětmi… Prostě uměli jste zregulovat kde co, i když to vlastně nikdo nechtěl.

Troufnu si říct, že polovině občanů naší krásné země momentálně vadí ten všudypřítomný žlutý prach, pardon, vlastně pyl. Občané, ač normálně zdrávi, jsou nuceni kašlat, kýchat a prskat. Jsou nuceni ládovat se výrobky farmaceutického průmyslu (léky). Občané jsou nuceni neustále uklízet – utírat prach, luxovat a vytírat, každý den jezdí auta do myčky, aby byla vidět původní barva auta a tak dále a tak dále… Dnes se snad nenajde člověk, který by kvůli žlutému pylu nedělal nějakou činnost navíc.

A tak tu jako občan sedím a něco mě napadlo. Základem je mít to tzv. pod kontrolou. Ten pyl je třeba řídit (nevím, jestli jako firmu, ale to je jiná písnička). Zregulujte už konečně ten žlutý prach! A rovnou mám pár nápadů… Třeba:

  • založte Státní žlutý fond (zkratka SŽF)– nechť výrobci a zpracovatelé té rostliny, která prach způsobuje, přispívají povinně do fondu tolik peněz, aby to pokrylo občanům zvýšené náklady na úklid, nákup léků, mytí aut a jiných „důsledků“ (pozn. tip na ředitele Fondu bych měla),
  • sepište a schvalte zákon na ochranu zdraví lidí, který nařídí zemědělcům nad každé pole instalovat pylový filtr, tento filtr bude podléhat pravidelné revizní prohlídce autorizovanou osobou. Předpoklad je samozřejmě vznik Komory revizních techniků pylových filtrů – ale to vy, jako zákonodárci samozřejmě víte (pozn. tip na předsedu Komory bych měla),
  • sepište a schvalte zákon na ochranu a zdraví zvířat, který nařídí zemědělcům oplotit všechna pole. Tu žlutý pyl produkující rostlinu totiž žerou mladé, nezkušené srny. A taky nařiďte umístit nad pole sítě – to zas kvůli včelám. Ohledně dalších opatření na ochranu zvířat oslovte ty mraky neziskových ekoteroristických organizací, oni Vám další opatření jistě rádi doporučí.

Já chápu, že moje návrhy znamenají spoustu práce a další regulaci. Ale kdyby to Vaše snažení mělo zachránit jediný život! – rozumíte mi, ne?

No a kdyby se vám náhodou nechtělo nic moc dělat a zrovna byste nepotřebovali nějaký teplý flek pro kámoše na místo ředitele Fondu a na místo předsedy Komory, pak bych měla taky jeden návrh…

Zrušte to nesmyslné dotování biopaliv a uvidíte, že se problém s pylem vyřeší sám!

(Pozn. autora: Až na poslední větu je celý text myšlen ironicky a rozhodně si nepřeji žádnou další nesmyslnou regulaci – to jen na vysvětlení, kdyby se mých „rad“ chtěl chopit nějaký ten aktivní dobrotrus.)

Lenka Brčková,
předsedkyně Svobodných v Plzeňském kraji a členka Republikového výboru

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem Svobodných, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31