Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

10 návrhů, jak osvobodit podnikání

10 návrhů, jak osvobodit podnikání

Naše země je krásná a v zásadě zdravá, vhodná k životu. Občané jsou schopní, chytří a inteligentní. Jen mají občas zbytečně nízké sebevědomí, takže volí strany, které regulují každou oblast života v tomto státě. Mnozí občané tohoto státu si možná myslí, že existuje někdo, kdo ví líp než oni, jak mají žít a co mají dělat… a pak nadávají, že jim politici vládnou špatně.

Svobodní nabízejí každému občanovi nechat jeho vlastní život ve svých vlastních rukou. Svobodný život bez zbytečných regulací, zákazů a příkazů. Úsporný stát, který zajišťuje nutné záležitosti a chce za to adekvátně nízké daně. Přátelé, sousedi, kolegové, jsme všichni šikovní a schopní občané, kteří se o sebe a svou zemi dokážou postarat a stát je nemusí vodit za ruku. Společně s vámi máme na to být bohatou, úspěšnou a bezpečnou zemí. Pojďme to dokázat, volme Svobodné.

  1. Zrušíme elektronickou evidenci tržeb

    EET pro živnostníky s sebou nese velké náklady, a to nejen na začátku podnikání. Proto jsme pro zrušení povinnosti EET. Aby bylo podnikatelské prostředí zdravé, musí být přehledné a jednoduché.

  2. Snížíme a sjednotíme DPH na 14 %

    Chceme, aby více peněz zůstalo v kapsách lidí, sjednocení DPH zlevní zboží a služby. Jednotná sazba ušetří náklady na administrativu spojenou s rozlišováním sazeb nejen na straně výběrčího daně i na straně rem.

  3. Kontrolní hlášení DPH již nebude nutné vyplňovat

    Nedovolíme, aby stát své problémy s výběrem daní řešil další byrokratickou zátěží poctivých podnikatelů. Proto zrušíme zatěžující kontrolní hlášení DPH.

  4. Zachováme výdajové paušály

    Prosazujeme vrácení výdajových paušálů na původní úroveň platnou v roce 2016 a dříve. Možnost uplatnit si výdaje paušálem považujeme za významné zjednodušení byrokracie pro malé a střední živnostníky a podnikatele.

  5. Technické normy nebudou tak složité

    Technické normy jsou nyní zbytečně přísné. Svobodní proto udělají revizi těchto norem tak, aby i řemeslníci a malí výrobci mohli výsledky své práce prodávat legálně.

  6. Zavedeme jednotné inkasní místo

    Podporujeme vytvoření jednoho inkasního místa, které by ušetřilo podnikatelům spoustu času a námahy. Nyní podnikatele v České republice kontroluje 27 institucí.

  7. Zjednodušíme administrativní povinnosti

    Současné povinnosti vůči Statistickému úřadu, OSA nebo předpisy v oblasti povinného školení bezpečnosti práce jsou nákladné, berou podnikatelům čas a tedy i peníze. Proto tyto administrativní povinnosti významně zjednodušíme.

  8. Zavedeme pracovní smlouvu bez omezení

    Zasadíme se o svobodnou pracovní dohodu, tedy možnost uzavřít pracovní smlouvu mimo zákoník práce, pokud to oběma stranám vyhovuje. Svobodní jsou také pro legalizaci „švarcsystému“.

  9. Ušetříme na nespravedlivých dotacích

    Chceme, aby stát, kraje a obce nikoho neznevýhodňovaly. Dotace z veřejných peněz považujeme za zdroj korupce a nespravedlivý doping.

  10. Jasná pravidla

    Pravidla pro podnikání, která diktuje stát, musí být co nejjednodušší a jasná. Nesmí se opakovat situace, kdy kvůli chybám státu živnostníci netuší, jaké povinnosti pro ně platí. Zákony se budou moci měnit vždy jen se začátkem kalendářního roku.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31